Élet a KATA után - hogy fizessek kevesebb adót?

Élet a KATA után – mi a helyzet ma az egyéni vállalkozásokkal?

Tudtad, hogy az egyéni vállalkozások száma 2022. nyarán rekordmagas volt?

A május és július közötti időszakban több, mint 600.000 regisztrációt tartottak nyilván! A KATA júliusban bejelentett statáriális kivégzése miatt ez a szám meredek zuhanásba kezdett, és az 5 évvel ezelőtti szintre esett vissza. Ez érthető is, hiszen ez volt messze a legnépszerűbb adózási mód a kisvállalkozások körében. A KATA népszerűségét két tényező okozta: az extrém alacsony adóteher és a nagyon egyszerű nyilvántartási, bevallási szabályok.

Az újrarendeződő piacon az átalányadózás válik az új sztárrá, mert bár a nyilvántartási és bevallási szabályai lényegesen bonyolultabbak, mint a KATA alanyoké, de adózási szempontból még mindig egy igen kedvező alternatívát jelent a legtöbb egyéni vállalkozó számára.

Persze lehet, hogy a te vállalkozásod számára még elérhető a KATA, ahogy az is előfordulhat, hogy neked a vállalkozói személyi jövedelemadó szabályai a kedvezőbbek, és azt az adózást érdemes választanod.

Hogy hogyan tudod megállapítani, hogy melyikkel fizeted a legkevesebb adót?

Egyszerűen 😊 Keress egy tapasztalt szakembert, aki a te vállalkozásodról kapott összes fontos (múltbeli és jövőbeli) információ alapján segít választani a megfelelő adózási módokat.

Nem egy kérdésről kell dönteni! Felmerül itt a jövedelemadók mellett pl. a helyi adó és az áfa. Ne az internetet bújd, mert bár egyre hasznosabb kalkulátorokat találhatsz, ezek nem képesek összetett elemzést végezni, és stratégiai döntést hozni helyetted. És a ne is a szomszéd Mariska nénit kérdezd meg, hogy az ő fia mit választott! Ami neki jól működik lehet, hogy nálad évi többszázezres veszteséget jelent.

Azt mondom: Ne fizess olyan adót, amit nem muszáj!

Segítek, hogy a legkevesebb adót fizesd, amit legálisan lehet! Nálunk a szolgáltatás része, hogy rendszeresen átnézzük és megbeszéljük veled, hogy hogyan alakult a vállalkozásod bevétele, eredménye és mik az aktuális terveid. Ezek alapján időben meg tudjuk tervezni, ha érdemes lenne adónemet váltanod.

Share your love
Call Now Button